divendres, 23 d’octubre del 2009

La influència del porc...

Ola recull atrafegada els seus apunts de la copisteria de la facultat. Aquest any va completament perduda amb el curs. Van començar un mes més tard per decisió governamental i també per decisió governamental va tant sols 3 dies a la setmana a classe, ja que s'entrecreuen els horaris de les diverses facultats per tal de coincidir el mínim d'alumnes plegats a les aules. L'ustaddda Nesma tampoc dóna a l'abast des que pressions des de dalt li recomanen acabar el temari abans de l'entrada de l'hivern “per si cal tancar les facultats abans d'hora”.

L'Ahmed no farà l'habitual agost de cada any amb els turistes venent els seus deliciosos esmorzars de falafel i ful amb albergínies fregides a l'oasi de Siwa. El Govern ha decidit suspendre indefinidament el tradicional festival de les tribus a la recòndita vila desèrtic. Aquest any els siwis ja no ballaran ni cantaran extasiats, sota l'atenta mirada dels curiosos turistes, per celebrar la històrica pau entre clans que va posar fi a segles de lluites entres les poblacions orientals i occidentals de l'oasi.


El Hagg Mohammed fa dies que no pot pipejar amb gust la seva sheesha. El vell home s'indigna quan als cafès on solia anar li serveixen la mànega de la pipa de plàstic o fins i tot li asseguren que una nova circular governamental els prohibeix de servir sheeshas al seu local. A Asuán ja fa setmanes que un edicte governamental ha prohibit del tot l'ús de les tradicionals pipes d'aigua.


A una cantonada del barri cairota de Ciutat Nasser la brossa s'acumula sense que s'hi pugui fer res. Fa setmanes que els zebalin de moqatam, els tradicionals recollidors de brossa de la capital egípcia, no fan la seva feina. Concretament des que una decisió governamental sacrifiqués tots els porcs, qui consumien els residus orgànics de les escombraries cairotes, permeten que els seus propietaris, els curiosos zebalin, poguessin acabar de fer negoci venent els plàstics, paperasses i altres elements reciclables.


Tots ells son víctimes d'una mateixa febrada. Una que no es cura a les lliteres de cap hospital i a la que encara no se li ha trobat vacuna eficient per combatre-la. Son víctimes de la malaltissa febrada que ha provocat una misteriosa epidèmia amb ínfima capacitat de propagació i encara més ínfima mortalitat però que ha estat capaç de paralitzar el món sencer al ritme de multinacionals farmacèutiques que es freguen les mans amb els efectes d'una nova Guerra dels mons. És la influència del khanazir, diuen.


foto: http://www.intramed.net/UserFiles/imagenes/mx_besoarriba.jpg